top of page
HVORDAN I ALVERDEN FÅR MAN EN SPONTANT BORD PÅ EN FREDAG AFTEN? HER ER 5 TIPS:
Det er slet ikke raketvidenskab, og du ved det måske allerede. Men vi synes stadig, det er på sin plads at dele vores fem råd til at få et spontant bord på en fredag sommeraften. For desværre ender alt for mange af os, alt for ofte, med ikke at få et bord, eller bliver tvunget til at vælge et sted, vi måske ikke havde lyst til den aften. Alt sammen mens flere restauranter står med ledige borde på grund af sene afbestillinger og no-shows.
Vi har alle været der. Det er endelig blevet fredag eftermiddag. Solen skinner og du har kick-startet weekenden med nogle drinks med gode venner på Riga på Litauens Plads. Den perfekte start på en dejlig sommerweekend.
Alkohollen er så småt begyndt at virke, som den skal. Ikke så meget at du vil betegne dig selv som fuld, men præcis så meget at du selv vil vurdere at dit ordforråd og talegaver har forbedret sig med sådan cirka 200%. Og hvad angår dine hæmninger, så er de formindsket med nogenlunde samme procent. Livet er bare f****** godt, og du ville ønske, du kunne blive i dette øjeblik for evigt.
Men du ved, at I snart vil begynde at bryde op, fordi folk skal spise aftensmad. Så i et forsøg på at undgå det, foreslår du, at I finder et sted at spise sammen. Heldigvis har dine venner det præcis som dig, så de er ikke svære at overtale. Da det var dig med forslaget, føler du en forpligtigelse til at tage initiativet og finde ud af, hvor I skal tage hen. Og straks bliver du ramt af en hård uppercut af virkelighedens barske realiteter. For hvordan i alverden skal I finde et bord på en god restaurant på det her tidspunkt?
Her er vores fem tips:
-
Tjek restauranter med et stort udeareal
-
Tjek restauranter med en stor spisebar
-
Ring til restauranten
-
Vær fleksibel
-
Download og brug FirstServed app’en
TJEK RESTAURANTER MED ET STORT UDEAREAL
På min tidligere restaurant havde vi næsten 50 pladser udenfor. Alligevel tillod vi aldrig bookinger af vores udendørs-borde. Hvorfor? Fordi vi er i Danmark, hvor vi aldrig rigtig kan stole på vejret. Vi ville simpelthen ikke tage chancen og booke både vores borde inde og ude på samme tid. Men det betød også at gennem hele sommeren, havde vi altid ledige borde, også selvom vores bookingsystem sagde noget andet.
Derfor ville min første idé, på denne fredag aften, være at tjekke de restauranter, jeg kender, med et stort udeareal, som fx Café Stadion, Barr, Babylon og Lola. Følg med og læs om flere steder i mit juli blogpost: 10 restauranter i København med et fantastisk udeområde. For selv hvis alle bordene udenfor er taget, er der en chance for, at der så er plads indenfor. Og det bringer os til det næste tip.
TJEK RESTAURANTER MED EN STOR SPISEBAR
Personligt er baren ofte min favorit spiseplads i en restaurant. Man sidder ofte lidt højere end ved de andre borde og har derfor et godt overblik over hele restauranten. Og så er det i baren tingene sker. Så hvis du er som mig, og primært går ud at spise for stemningen, så er det ved baren, du får størst valuta for pengene.
Men det er langt fra alle der foretrækker at spise ved baren. Derfor har mange restauranter valgt ikke at inkludere spisebaren i deres bookingsystem, og i stedet gemme pladserne til walk-ins eller som pladser hvor gæster kan vente, hvis deres bookede bord er lidt forsinket.
Så når det spontane bord skal findes, så husk at tjekke steder med en stor spisebar, så som Kødbyens Fiskebar, Llama og Gorilla.
RING – I STEDET FOR BARE AT TJEKKE BOOKINGSYSTEMET
Ingen af de første to tips er nødvendigvis ret meget værd, hvis du blot tjekker restauranternes bookingsystem. For selvom der måske er et ledigt bord udenfor eller i baren, kan bookingsystemet stadig melde fuldt booket.
Derfor vil jeg altid råde til at give restauranten et kald. Jeg er udmærket klar over, hvor angstprovokerende det kan være for mange af os, rent faktisk at bruge vores telefon til at ringe med. Men der er ingen vej udenom. Forhåbentlig hjælper alkoholen lidt på nerverne.
Så ring - for hulen. Og når du gør det, så sørg for at personen i den anden ende forstår, at du er meget fleksibel.
VÆR FLEKSIBEL
Husk, at på det tidspunkt du ringer til restauranten, fanger du højst sandsynlig en meget travl vært i en meget højlydt restaurant. Så hun eller han har altså ikke tid til alt for mange spørgsmål og krav. Mit bedste råd er derfor, at du tidligt i samtalen lader dem vide, at du er meget nem og fleksibel.
I de fleste tilfælde er værterne ikke ejerne, men ansatte. Så det der fylder mest for dem, er ikke at få så høj en omsætning som muligt. Ikke at de er ligeglade med det - de ser det rigtig nok bare som deres primære opgave, at sikre at aftenen forløber så godt som muligt for gæsterne og deres kollegaer. Og hvis de fornemmer, at du er for besværlig, vil de hellere afvise dig end at forsøge at skaffe plads. På den anden side; fornemmer de, at du er nem og fleksibel, vil de helt sikkert gøre alt hvad de kan for at finde plads til dig. For de ved nemlig også, at gæster som dig ikke bare er endnu en betalende gæst, men den type der også er med til at skabe en god atmosfære på aftenen. Og tro mig, tjenerne og værterne går så sindssyg meget op i, at der er god stemning.
DOWNLOAD OG BRUG FIRSTSERVED APPEN
Vores sidste råd, der nok skulle have været det første. Men det var vi for ydmyge til.
Download FirstServed appen og sæt dig selv på ventelisten til dine yndlingsrestauranter, næste gang den spontane middag trænger sig på. I appen kan du også se, hvilke restauranter der har meldt ud, at de har ledige borde på dagen.
bottom of page