top of page
Restauranter København

RESTAURANTER

På bagsiden af Det Kongelige Teater finder du À Terre - en gourmet restaurant der serverer fransk gastronomi af høj kvalitet. À Terre er skabt af Yves Le Lay og den er skabt til ære for hans far, som lavede mad med udgangspunkt i det klassiske franske køkken, men da hans far var yderst berejst, kastede han sig ofte ud i retter fra de nordafrikanske, asiatiske og caribiske køkkener. Disse indtryk og smage fra Yves barndom har defineret hans madstil og madlyst. I løbet af en aften hos À Terre, vil du derfor blive introduceret til disse indtryk og smage, krydret med anekdoter fra hans barndom. Udgangspunktet er at ære hans far - at skabe en oplevelse, som han ville knuselske, hvis han kunne være her i dag. 
Restauranten har åbent til aften onsdag-lørdag. Lørdag er der også åbent for frokost.

Foto: Kim Tonning

A TERRE

FRANSK

Tordenskjoldsgade 11, København, Danmark

På bagsiden af Det Kongelige Teater finder du À Terre - en gourmet restaurant der serverer fransk gastronomi af høj kvalitet.

Interiøret i Aamanns 1921 er inspireret af kirkerummets imponerende æstetik, og det er ikke tilfældigt. På denne toprestaurant vil kombinationen af ​​råvarer og smag bringe dig lidt tættere på himlen - Københavns madtempel. Til frokost inviteres gæsterne til de fjerneste afkroge af den danske smørrebrødstradition med respekt for kvalitet og sans for unikke smage. Der er fokus på god håndværksøl og et stort udvalg af hjemmelavede akvavitter, juicer og cocktails. Aftenerne er baseret på klassiske danske retter, skabt med fokus på god smag, overraskelser og højt gastronomisk håndværk.

AAMANNS 1921

DANSK

Niels Hemmingsens Gade 19-21, København, Danmark

Til frokost inviteres gæsterne til de fjerneste afkroge af den danske smørrebrødstradition med respekt for kvalitet og sans for unikke smage.

Som navnet antyder, er Anarki en restaurant uden dogmer både hvad angår mad og vin. De er inspireret af hele verden og begrænser sig ikke til én bestemt genre bortset fra at være en ærlig og kompromisløs bistro. Ingen produkter eller tilberedningsmetoder er forbudt - "hvis vi synes, det er godt, finder vi et sted til det i Anarki". 
Vinkortet består af et bredt udvalg af vine, der alle er nøje udvalgt af en af ​​de mest fremtrædende sommelierer i dette land. Du vil helt sikkert finde noget, der falder i din smag. Stemningen er hyggelig og afslappet og personalet hjælpsomt og imødekommende. 
Anarki er blevet belønnet med Bib Gourmand af Michelin.

ANARKI

INTERNATIONALT

Vodroffsvej 47, Frederiksberg, Danmark

Som navnet antyder, er Anarki en restaurant uden dogmer og de er inspireret af hele verden og lader sig ikke begrænse af nogen specifik genre.

Hos Ancestrale er missionen at servere unikke vine og harmonisk mad. I denne mission er økologi i spidsen og skarpt efter følger bæredygtige initiativer. De arbejder tæt sammen med deres leverandører og i samarbejde med dem, følger de sæsons kommen og gåen, hvilket afspejles i maden såvel som i udvalget af vin og cocktails. Ancestrale er både en vinbar og restaurant, hvor du kan nyde et glas vin eller en cocktail før du skal videre i byen, men du kan også vælge at nyde en hel middag her. Menuen skifter jævnligt, så hold øje på deres hjemmeside eller sociale medier.

ANCESTRALE

INTERNATIONALT

Oehlenschlægersgade 12, København, Danmark

Ancestrale er en vinbar og restaurant, hvor du kan nyde et glas vin eller en cocktail før du skal videre i byen eller du kan vælge at nyde en hel middag i hyggelige omgivelser.

Ark er en eksklusiv, plantebaseret restaurant og cocktailbar i København. De har en unik og positiv tilgang til hele det veganske univers og tilbyder et 100% helhjertet, plantebaseret koncept. Her kan du forvente en afslappet og god madoplevelse omgivet af bæredygtig dansk design og en menu baseret på sæsonens råvarer. I cocktailbaren kan du nyde naturvine, biodynamiske vine samt en nordisk inspireret cocktailmenu. 

Foto: Studio Tine Mouritsen og Brett Lavender

ARK

PLANTEBASERET

Nørre Farimagsgade 63, København, Danmark

Ark er en eksklusiv, plantebaseret restaurant og cocktailbar i København. De har en unik og positiv tilgang til hele det veganske univers.

The Ark Collection restauranter ligger i forskellige dele af København og byder på en række plantebaserede madkoncepter af høj kvalitet, med fede sammenhænge, ​​der tilfældigvis er gode for planeten - Beyla er en del af denne kollektion. Gennem håndværk og beslutsomhed eksemplificerer The Ark Collection, at plantebaseret mad kan være spændende og smagfuldt. Deres menuer er inspireret af årstider, lokale råvarer men også globale påvirkninger.

Navnet Beyla, i nordisk mytologi, er biernes og frugtbarhedens gudinde med en stærk forbindelse til jorden. Bier gennemgår en komplet 4-trins metamorfose - hvilket afspejler Beylas egen transformation. Beyla repræsenterer forandring, vækst og beskyttelse.

Foto: Zane Kraujina

BEYLA

PLANTEBASERET

Købkes Plads 34, København, Danmark

En del af The Ark Collection med plantebaserede madkoncepter af høj kvalitet. Her er menuen inspireret af årstider, lokale råvarer og globale påvirkninger.

Bibendum er en klassisk vinbar, hvor du kan kigge forbi til et glas vin fra Husted Vin, en kold øl eller en forfriskende drink. Men udover at være vinbar er de også en bistro, og køkkenet serverer et mindre udvalg af lækre retter og snacks. Her er en hyggelig og uformel stemning og hos Bibendum handler det om at komme lidt ned i gear - her er glasset ikke halvt fyldt eller halvt tomt. Det er lige som du gerne vil have det. Det er det perfekte sted til en date, en flirt, en middag eller en lille fest. Hvis vejret er til det, kan du nyde din drink eller middag udenfor på den hyggelige og stemningsfulde Nansensgade. Vinbutikken er åben fra 16–20, hvis du vil have en flaske to go, og det er også muligt at booke den hyggelige vinbutik som privat selskabslokale med plads til ca. 16 personer.

BIBENDUM

INTERNATIONALT

Nansensgade 45, København, Danmark

Bibendum er en klassisk vinbar, hvor du kan kigge forbi til et glas vin og en snack, men det er også en bistro, hvor du kan nyde din middag.

I den nye, moderne bydel i Nordhavn finder du Centralen. Her er vinen i centrum og de beskriver selv, at de består af alt det gode i livet. De er en livsnydende blanding af vinbar og vinbutik, hvor du kan forkæle dig selv med et fantastisk udbud af gode vine fra Husted Vin samt lækre delevenlige småretter bestående af diverse oste, pølser, patéer mm. Her er plads til hygge, hjertevarme og fest i hverdagen. De har et tæt samarbejde med lokale leverandører og finder du en god vin til din middag, kan du købe noget med hjem til samlingen. Prøv et glas af ugens udvalgte vin til en god pris. Centralen har også god plads til større selskaber, hvis du leder efter det perfekte sted at holde et privat arrangement som fødselsdage og firmaevents.

CENTRALEN

VINBAR

Århusgade 159, København, Danmark

Centralen er en livsnydende blanding af vinbar og vinbutik, hvor du kan forkæle dig selv med et fantastisk udbud af gode vine fra Husted Vin samt lækre delevenlige småretter.

Falernum er en restaurant og vinbar på den populære og livlige Værnedamsvej. Køkkenet på Falernum har fokus på det franske køkken men præget af friske danske råvarer. Menukortet er lidt mere raffineret end det klassiske bistro mad og deres køkken er årstidsbestemt, hvorfor menuen er i konstant forandring. Menukortet består af få udvalgte hovedretter samt et større udvalg af snacks. Du kan enten spise dig mæt i flere retter med dertilhørende vin fra Husted Vin, men det er også muligt at svinge forbi til et enkelt glas og et par snacks. Hos Falernum handler det om nydelse, lækker service, afslappethed og at komme ned i gear. I weekenden skruer de op for stemningen med lækre cocktails og fyldte vinglas.

FALERNUM

FRANSK

Værnedamsvej 16, København, Danmark

Falernum er en restaurant og vinbar på den populære og livlige Værnedamsvej. Køkkenet på Falernum har fokus på det franske køkken men præget af friske danske råvarer.

På en sidegade til Smallegade, i et charmerende 160 år gammelt hus, finder du Frederiks Have – en Michelin anbefalet restaurant. Det er en intim restaurant med erfarne og kompetente medarbejdere, både i køkkenet og på gulvet, der går højt op i at give dig en god restaurantoplevelse. Køkkenet er overvejende skandinavisk, og du kan nyde din mad enten inden- eller udendørs. I tråd med navnet på restauranten finder du en skøn gårdhave med masser af siddepladser. Indenfor er restauranten opdelt i to afdelinger; et lokale med udsigt til gårdhaven samt køkkenet og en mere tilbagetrukket afdeling de kalder for “pejsestuen”. De kører ikke a la carte, men du kan vælge mellem 3, 4 eller 5 retters menuer til meget fair priser. Du finder desuden et velassorteret vinkort.

FREDERIKSHAVE

SKANDINAVISK

Virginiavej 1, Frederiksberg, Danmark

Køkkenet er overvejende skandinavisk, og du kan nyde din mad enten inden- eller udendørs. I tråd med navnet på restauranten finder du en skøn gårdhave med masser af siddepladser.

I kernen af Nørrebro, lige overfor Assistens Kirkegård, finder du Gaarden & Gaden med hyggelige og imødekommende omgivelser indenfor samt et rummeligt uderum på den summende Nørrebrogade. Gaarden & Gaden er en bar lige så meget som en restaurant. De serverer både morgenmad, frokost og aftensmad med inspiration fra hele verden. Det er roligere om dagen, men livligt om aftenen, ofte med musik fra højtalerne eller en live-dj. Nyd din mad med en øl, en drink eller en delikat vin fra det brede udvalg af naturvin.

GAARDEN OG GADEN

INTERNATIONALT

Nørrebrogade 88, København, Danmark

Gaarden & Gaden er en bar lige så meget som en restaurant. Her er der hyggelige og imødekommende omgivelser indenfor samt et rummeligt uderum på den summende Nørrebrogade.

Hans Christian’s er et hyggeligt, lille brasserie på Odensegade, Østerbro. Køkkenet er dogmefrit og deres menu er skiftende. De har et udvalg af delikate retter og snacks, hvor I kan vælge á la carte eller selv sammensætte en menu til den større sult. Til frokost kan vælges enten 4 eller 6 retter og til aften 6 eller 8 retter. Sammensæt jeres helt eget festmåltid eller læn jer tilbage og giv personalet frie tøjler til at skabe en unik oplevelse for jer – uanset om det er 4, 6 eller 8 retter. Deres største ønske er at give restaurantens gæster en fantastisk oplevelse med deres lækre mad til gode priser og tilhørende vine, øl og cocktails. Køkkenet har åbent til frokost fra 14-16 og til aften fra 16-21. De har desuden et fantastisk ude område, hvor du kan nyde de lyse aftener på rolige Odensegade.

HANS CHRISTIAN'S

INTERNATIONALT

Odensegade 12, København, Danmark

Et hyggeligt, lille brasserie, hvor køkkenet er dogmefrit og menuen skiftende med et udvalg af delikate retter og snacks. Stort udeområde til de lune dage.

Iluka ligger i en smuk bygning tæt på Nyhavn. Navnet er et aboriginsk ord, der betyder nær havet. Kokkens ejer Beau Clugston valgte navnet for at fremkalde ånden på sit sted, en destillation af det, han har lært af at arbejde i nogle af verdens mest berømte køkkener og fra sin surfside-opvækst i Australien. Iluka handler om superfriske, superlækre fisk og skaldyr og grøntsager, lavet med omhu og engagement og serveret som om du er familie eller bedste kammerater. Menuen skifter på grund af årstiden.

Foto: Alexander Barbu

ILUKA

SEAFOOD

Peder Skrams Gade 15, København, Danmark

Hos Iluka handler det om superfriske og superlækre fisk, skaldyr og grøntsager, lavet med omhu og engagement.

Italo Disco er et moderne trattoria med et væsentligt internationalt præg. De arbejder kun med de bedste råvarer, som importeres direkte fra Italien, samt fisk og skaldyr hovedsageligt fra danske farvande. Pastaen laves fra bunden og serveres frisk hver dag. På Italo Disco finder du enkle og delikate retter med fokus på perfekt tilberedning og smag. Filosofien er at benytte klassiske håndværk - maden laves som mama ville have gjort, tilføjet lidt ekstra skarphed og finesse. Menuen skifter efter sæsonen, og typisk dagligt. 

Foto: @pollyjazzz, @anderspihlolsen og @thmsbille

ITALO DISCO

ITALIENSK

Oehlenschlægersgade 5, København, Danmark

Italo Disco er et moderne trattoria og de arbejder kun med de bedste råvarer, som importeres direkte fra Italien. Fisk og skaldyr er hovedsageligt fra danske farvande.

Fiskebaren holder til i rå og rustikke lokaler i det populære Kødbyen på Vesterbro. Her får du frisk fisk og skaldyr, velsmagende vine og lækre cocktails – alt sammen serveret og tilberedt af en passioneret og dedikeret stab. Vilde fisk fanges fra små både om eftermiddagen og lander i køkkenet næste morgen. Skaldyr bliver håndplukket for deres velsmag og grøntsager er fra bio/øko gårde eller vildt voksende i og uden for København. Hos Fiskebaren går de op i at undgå unødvendige kemikalier, og de foretrækker leverandører og producenter, der deler disse holdninger og værdier, når det kommer til smag, kvalitet og bæredygtighed.

KØDBYENS FISKEBAR

FISK & SKALDYR

Flæsketorvet 100, København, Danmark

Fiskebaren holder til i rå og rustikke lokaler i det populære Kødbyen på Vesterbro. Her får du frisk fisk og skaldyr, velsmagende vine og lækre cocktails.

Le Lac er en moderne bistro i hjertet af Østerbro, opkaldt efter søerne, som kan skimtes i horisonten. Her finder du klassisk fransk mad med et moderne tvist. Håndværket er i fokus med en hyldest til de traditionelle tilberedningsmetoder, som de 3 ejere mener er ved at blive glemt. Ambitionerne er høje, og målet er at tilbyde deres gæster mere end et måltid - de vil give en oplevelse, som du vil huske og komme igen for. De er kreative i opbygningen af deres menu, som skifter jævnligt og tager udgangspunkt i sæsonens tilgængelige råvarer. Hertil finder du et bredt udvalg af gode vine, som strækker sig udover Frankrigs grænser. Hos Le Lac vil du blive mødt af et personale der går op i at værne om deres stamgæster, ligesom de tager sig tiden til at byde nye velkommen. 

LE LAC

FRANSK

Classensgade 11A, København, Danmark

Le Lac er en moderne bistro i hjertet af Østerbro, opkaldt efter søerne, som kan skimtes i horisonten. Her finder du klassisk fransk mad med et moderne tvist.

I et gammelt bindingsværkshus ved søen i Tivoli ligger Mikkeller Færgekroen. Den åbner 4. april sammen med Tivoli. Her kombineres moderne øl fra eget bryggeri med traditionel dansk mad i form af diverse kroklassikere - med fokus på sæsonens råvarer. Stilen er autentisk, portionerne er generøse og hver enkelt ret går perfekt til deres hjemmebryggede øl. De kan  både klare den overdådige frokost og den hurtige platte inden teaterbesøget.

MIKKELLER FÆRGEKROEN

DANSK

Vesterbrogade 3, København, Danmark

Åbner d. 4 april sammen med Tivoli. I et gammelt bindingsværkshus ved søen i Tivoli ligger Færgekroen. Her kombineres øl fra eget bryggeri med traditionel dansk mad.

Mêlée ligger på en lille sidegade til Gammel Kongevej og er en del af Frederiksbergs lokale latinerkvarter. Mêlées køkken er klassisk fransk - en tidløs bistro, der serverer mad med personlighed og kant, på den franske måde, hvor det er naturligt at spise tre-fire simple retter. Retterne er vellavede med årstidens bedste råvarer, og tilbyder en komplet madoplevelse. Vinkortet består hovedsageligt af franske vine, men der er også plads til at gå på opdagelse udenfor Frankrig. I Restaurant Mêlée er bordene tæt på hinanden, og du bliver budt velkommen af ​​travle, men kompetente tjenere, der kender menuen og vinene, og som er på fornavn med mange af gæsterne.
Mêlée er blevet belønnet med Bib Gourmand af Michelin.

MÊLÉE

FRANSK

Martensens Allé 16, Frederiksberg, Danmark

Mêlées køkken er klassisk fransk - en tidløs bistro, der serverer mad med personlighed og kant. Retterne er vellavede med årstidens bedste råvarer.

Paradiso er en vinbar med små italienske snackserveringer. Nyd det varierede udvalg  af lækre snacks, vin og drinks i moderne og farverige omgivelser. Du kan komme ind for en hurtig snack og en drink, før du tager på en aften i byen, eller du kan blive hele natten for en fuld menu. Professionelt personale vil guide dig gennem mad- og vinmenuen.

PARADISO

ITALIENSK

Nørrebrogade 56, København, Danmark

Paradiso er en vinbar med små italienske snackserveringer. Nyd det varierede udvalg af lækre snacks, vin og drinks i moderne og farverige omgivelser.

På hjørnet af Store Kongensgade og Dronningens Tværgade ligger Ripotot oppe på 1. sal - en lille restaurant med en afslappet og uformel stemning og en indretning der minder om det, man finder på en klassisk fransk bistro. Her skifter menuen dagligt og mens du til aften hovedsageligt får sydeuropæisk, langes der lækkert dansk smørrebrød over køkkendisken til frokost. De arbejder med det de kan få fingrene i fra markerne, gårdene og havene og sammensætter hermed menuen hver dag. Med et udvalg af kød, fisk og vegetariske muligheder sørger de for at tilbyde noget for enhver smag. Som standard tilbyder de en 5-retters menu ledsaget af deres fantastiske vine fra Husted Vin og årstidens drinks.

RIPOTOT

EUROPÆISK

Store Kongensgade 56, København, Danmark

På Ripotot skifter menuen dagligt og mens du til aften hovedsageligt får sydeuropæiske retter, langes der lækkert dansk smørrebrød over køkkendisken til frokost.

De fire, små trin, der fører ned til Restaurant Schønnemann, er nok beskedne i afstand, men de fører dig tilbage til en svunden tid, hvor hjerteligt værtsskab og kvalitetsmad lavet fra bunden stadig gælder. Her handler det om at hygge sig over smørrebrød af højeste kvalitet og velskænket øl, som man har gjort det i snart 150 år. Stemningen er uformel, og der skåles livligt, alt imens tjenerne serverer den ene klassiske specialitet efter den anden for de forventningsfulde gæster.
Kortet består af klassisk dansk smørrebrød, lune retter og spændende specialiteter – alt sammen lavet af de bedste råvarer og naturligvis altid frisksmurt. 

Foto: @chefmimichelin

SCHØNNEMANN

DANSK

Hauser Plads 16, København, Danmark

Her handler det om at hygge sig over smørrebrød af højeste kvalitet og velskænket øl, som man har gjort det i snart 150 år.

Selma er en moderne skandinavisk restaurant tæt på Nørreport station og det populære Torvehallerne. Hos Selma laver de en konstant skiftende, dynamisk og innovativ menu med stort fokus på sæsondrevne produkter. Du finder velsmagende og smukt anrettet smørrebrød samt andre skandinaviske retter. Alt sammen lavet med seriøst håndværk, respekt for råvarerne og en stærk personlig opmærksomhed på detaljer. Nyd denne lækre oplevelse i hyggelige og gæstfrie rammer.

Foto: @nlisa276 og @anderspihlolsen

SELMA

SKANDINAVISK

Rømersgade 20, København, Danmark

Hos Selma laver de en konstant skiftende, dynamisk og innovativ menu med stort fokus på sæsondrevne produkter.

Zahida er ejet af 2 brødre fra Storbritannien, som altid har haft en passion for mad. Zahida er deres mors navn, og hun er deres inspiration til madlavning. Hos Zahida finder du moderne pakistansk komfortmad, hvilket betyder, at alle de originale krydderier, smagsvarianter og opskrifter, som deres mor har lært dem, bliver brugt i køkkenet, men opdateret med indflydelsen fra at vokse op i det moderne Storbritannien. De serverer klassiske karryretter som butter chicken og aloo gobi, samt moderne retter, såsom grillfade, masala-steaks og krudtbid, alt sammen med et pakistansk twist. Kombiner med vin, Mikkeler øl eller en lækker cocktail. 

"At vokse op og være vidne til, at vores mor tilberedte flere retter på én gang, at styre 5 dårligt opførte børn og underholde naboerne på samme tid, var nok til at få os til at blive vanvittigt forelsket i maden og gæstfriheden fra pakistansk kultur."

ZAHIDA

PAKISTANSK

Rømersgade 20, København, Danmark

Hos Zahida finder du moderne pakistansk komfortmad med et moderne twist. Kombiner de smagsfulde retter med vin, Mikkeler øl eller en lækker cocktail.

LOKATION
KØKKENTYPE
PRISKLASSE
ANDET
LOCATION
CUISINE
PRICE LEVEL
OTHER

© FirstServed - CVR: 38499181

bottom of page